Despre site-ul numere-romane.ro

Ce este numere-romane.ro?

    numere-romane.ro - Acesta este un site web care oferă un instrument gratuit online pentru:
  • 1) a converti automat numerele arabe (cele pe care le folosim în activitatea noastră zilnică) în numerale romane;
  • 2) validarea și convertirea numeralelor romane în numere arabe;
  • 3) conversia datelor calendaristice (cum ar fi zilele de naștere) la scrierea cu numerale romane;
  • 4) a executa automat operații matematice cu numerale romane, în mod corect, așa cum calculau romanii, cu explicații: adunări și / sau scăderi.

Ce vrea numere-romane.ro?

numere-romane.ro - Scopul său este de a oferi utilizatorilor un instrument online fiabil de a lucra cu numerele romane, oferind nu numai rezultatul final ci și explicând toți pașii care trebuie urmați pentru a ajunge la rezultatul final, oferind utilizatorilor și instrumentele necesare pentru a învăța singuri.

De ce acest site?

Prin anul 2010, prin septembrie, am scris un scurt articol despre numerele romane, în secțiunea "știați-că" a site-ului haios.ro. În acest articol încercam să explic cum se scriu numeralele romane (cifrele, numerele romane) și cum se poate face conversia de la un număr arab la un număr în scrierea romană. Nu mi-a fost greu să observ faptul că în scurt timp acest articol devenise destul de popular și începusem să primesc din ce în ce mai multe întrebări din partea vizitatorilor, sub formă de comentarii lăsate pe pagina cu articolul, în care mi se cerea să arăt cum se scrie cutare sau cutare număr, în scrierea latină a numerelor romane.

Iată un link către acest articol despre numerele și cifrele romane: Numeralele (numerele și cifrele) romane

Am fost mai mult decât bucuros să vad că lumea era interesată de acest subiect, unii probabil obligați de pregătirea temei pentru școală, alții din curiozitate... Indiferent de motive, e un lucru bun să înveți ceva nou și util în fiecare zi, să nu atârni de pe o zi pe alta (apropos, creierul și inima îți sun printre cele mai importante resurse de care dispui). Așa că am răspuns fiecărei întrebări primite de la vizitatorii site-ului haios.ro sub formă de comentarii lăsate în pagina cu articolul și am făcut toate conversiile cerute, și nu numai pe această pagină din secțiunea "știați-că", dar și de pe paginile testelor pe care le creasem între timp, în secțiunea de teste a site-ului haios.ro (teste.haios.ro), tot cu tema "numeralele (cifrele și numerele) romane".

De aici și până la ideea de a crea un site care să execute automat algoritmul de conversie din cifre și numere arabe în numerale romane nu a fost cale lungă: Convertor de cifre și numere arabe în numerale romane .

De ce să înveți scrierea cifrelor și a numerelor folosind numeralele romane?

Pentru că e mai complicată și mai ineficientă decât scrierea obișnuită, cea arabă! ... Nu toată lumea poate să o facă. Oricine știe să-și scrie numărul care reprezintă anul nașterii, de exemplu, 1998. Însă puțini știu ce înseamnă MCMXCVIII (1998)! Vrei să fii cool? Învață să scrii numerele folosind scrierea romană, exclusivistă.

Scrierea cu numerale romane este încă destul de răspândită, în anumite medii, în special atunci când se scriu date, dar nu numai, așa că nu e o idee proastă să poți înțelege această scriere.

Subiectul transformării numerelor arabe în numerale romane implică și o parte de logică, atât de necesară oricui, logică ce în cazul de față se poate constitui într-o mică provocare distractivă pentru cineva dispus să o facă.

Ce poți face tu?

Dacă acest site ți se pare util, fă-l cunoscut prietenilor și cunoștințelor sau celor despre care știi că au nevoie de o asemenea unealtă de conversie. În același timp, orice feedback pentru a ne îmbunătăți serviciul este mai mult decât binevenit și în final îi ajută și pe ceilalți vizitatori, nu doar pe tine.

Mulțumiri

Mulțumim tuturor vizitatorilor noștri care recomandă site-ul numere-romane.ro mai departe, prietenilor, cunoștințelor, sau ne aduc sugestii valoroase. Site-ul nostru va continua să crească și să se dezvolte datorită vouă și părerilor voastre. Încercăm să ținem cont 100% de părerile voastre. :-)

Echipa numere-romane.ro

email / contact: email numere-romane.ro